مشخصات سرور اچ پی hpe proliant

بررسی و معرفی انواع سرور HPE

سرور (Server)

سرورها با هدف اصلی به‌اشتراک‌گذاری منابع سخت‌افزاری و نرم‌افزاری تولید شده‌اند و در دو دسته سرور اختصاصی (Dedicated Server) و سرور مجازی (Virtual Private Server) عرضه شده‌اند.

سرور اچ پی


سرورهای HPE

سرورهای HPE به دلیل برخورداری از قابلیت‌های خاص، قیمت رقابتی با سایر محصولات هم‌رده، کارایی و سرعت بالا، انعطاف‌پذیری بالا، مدیریت‌پذیری و قابلیت اطمینان بالا و  بهره‌مندی از سخت‌افزار قدرتمند و نیز تأمین امنیت در سیستم و شبکه در جهان و به‌خصوص ایران بسیار موردتوجه قرار گرفته است و به نوعی بازار فروش را در اختیار دارد. علاوه بر مواردی که بیان شد ویژگی دیگر سرورهای HPE کاهش پیچیدگی‌ها و هزینه‌هاست . این امر در HPE به دلیل ارائه کارایی بالا و به دنبال آن خرید سخت‌افزارهای کمتر و درنتیجه کاهش هزینه صورت می‌گیرد. علاوه بر آن موجب سهولت در مدیریت سرورها و کاهش نیروی انسانی می‌گردد.  با قابلیت ایجاد مجازی‌سازی در مقیاس بالا، نیاز به خرید سخت‌افزار کمتری وجود دارد، ضمن آنکه لایسنس‌های موردنیاز با هزینه کمتر و قابل رقابت با رقبا در دسترس خواهد بود. در نتیجه سرورهای HPE در مجموع با صرف انرژی کمتر، امنیت بالایی را فراهم می‌کنند.

بررسی سرورهای پرولیانت HPE

سرورهای پرولیانت HPE از سه منظر پردازنده، نسل و خانواده می‌توانند مورد بررسی قرار بگیرند:

نسل: براساس پیشرفت تکنولوژی و ارتقای کارایی و عملکرد نسل‌های هشتم، نهم و دهم HPE بیش از سایر نسل‌ها موردتوجه قرار گرفته است. به خصوص در سال‌های اخیر سرورهای HPE Proliant gen10 توسط کمپانی HPEE به بازار عرضه شده‌اند که به دلیل برخورداری از امنیت و چابکی بالا و نیز اقتصادی بودن مورد استقبال بیشتری قرار گرفتند. نسل دهم سرورهای HPE از تکنولوژی ISC و نیز پردازنده‌های نسل جدید اینتل زئون  (Intel Xeon )بهره می‌گیرد . سرورهای پرولیانت HPE از منظر پردازنده در سه دسته جای می‌گیرند:

1.      سری‌های 100، 200، 300 و 400 مجهز به دو پردازنده

2.      سری‌های 500 و 600 مجهز به 4 پردازنده

3.      سری‌های 700 و 900 مجهز به 8 پردازنده

لازم به ذکر است که سری 900 سرورهای پرولیانت HPE افزون بر 8 پردازنده، قابلیت پشتیبانی از حداکثر 80 هسته (Core) و حافظه رم حداکثر 4 ترابایت را نیز دارد . هم چنین لازم است بدانید که در سرورهای HPE ، پردازنده به کار برده شده در مدل‌هایی که انتهایش 0 نوشته شده است مانند  DL360 ، intel  و در مدل هایی که انتهایش 5 باشد مانند DL385، AMD است.

دسته‌بندی دیگر سرورهای HPE Proliant (پرولیانت اچ‌پی)، تقسیم‌بندی آن به 7 دسته است:

1.      Any connect Server

2.      Micro Server

3.      ML Server

4.      DL Server

5.      BL Server

6.      SL Server

7.      Moonshot Server

برای اینکه بدانیم چه نوع سروری برای سازمان ما مناسب است لازم است ابتدا مشخص کنیم که کسب و کار ما در چه سطحی قرار می‌گیرد:

·        سطح SOHO (کاربران خانگی و کسب و کارهای بسیار کوچک) : میکرو سرور

·        سطح SMB (کسب و کارهای متوسط و رو به توسعه ) : سرورهای ML و DL

·        Enterprise (کسب و کارهای بزرگ و توسعه یافته ): سرورهای ML و DL

و درصورتی که سازمان بزرگ‌تری داشته باشیم لازم است از سرورهای BL‌استفاده کنیم.

باتوجه به اینکه در ایران سرورهای ML  و DL بیش از سایر سرورهای HPE Proliant مورداستفاده قرار می‌گیرند که در تقسیم‌بندی محصولات HPE به‌طور کلی این دو نوع سرور در دو دسته Essential  و Performance ارائه شده‌اند.منظور از e در نامگذاری سرورهای HPE همان رده Essential و منظور از p در این نامگذاری،     performance‌است. دسته Essential‌ به نوبه خود به دو دسته Right Sized  و Small Scale تقسیم می‌شوند که در واقع سرورهای پرولیانت سری 10 و سری 100 است: سرورهای ML10، ML30،  DL20، DL60 و DL80 و سرورهای سری 100 که شامل سرورهای ML110، ML150 و DL120،DL160 و DL180 است. در بعضی از این مدل‌ها مانند  ML150شاهد توقف تولید نسل نهم آن هستیم.

سرورهای Performance نیز به دو دسته versatile performance و scale up تقسیم می شوند.

سرورهای سری 300 مانند DL360، DL380، DL325، DL385 در رده سرورهای versatile performance قرار می‌گیرند. سرورهای Scale up سرورهای سری 500 هستند مانند : سرورهای 560، 580 نسل نهم و دهم .  

بررسی سرورهای DL، ML‌و BL

سرورهای سری ایستاده اچ‌پی (HPEE Proliant ML Series Servers)

سرورهای ML (Modular Line) از رده سرورهای Tower محسوب می‌شوند که به صورت ایستاده مورداستفاده قرار می‌گیرند.  که در سه گروه 100، 300 و 500 تولید و روانه بازار شده‌اند. که در حال حاضر سری 500 آن تولید نمی‌گردد.

سرورهای ایستاده پرقدرت ML اچ‌پی برای کسب‌وکارهای کوچک، متوسط و بزرگ می‌تواند یک زیرساخت کامل را ارائه دهد. سرورهای ML‌قابلیت ارتقا دارند و در نتیجه برای توسعه کسب و کار خود در زمان رشد نیازهای کاری، مشکلی نخواهید داشت.

سرورهای ML اچ‌پی (HPEE Prolaint ML Servers) برای کسب‌و‌کارهایی با ویژگی‌های زیر مورد استفاده قرار می‌گیرند:

·        قصد تعویض PC با سرور دارند.

·        می‌خواهند شبکه راه‌اندازی کنند و امکان دسترسی اشتراکی به فایل‌ها را فراهم کنند.

·        قصد راه‌اندازی شبکه با کمترین هزینه ممکن را دارند.

·        تمایلی به استفاده از رک ندارند و می‌خواهند استفاده از سرور به سهولت صورت بگیرد.

·        دارای شعب و دفاتر در مکان‌های گوناگون هستند.

·        کسب و کارهایی که در حال رشد و توسعه هستند.

پرفروش‌ترین سرورهای سری ML اچ‌پی (HPEE Proliant ML Servers) عبارتند از :

·        ML30G9

·        ML110G9

·        ML110G10

·        ML310

·        ML350G9

·        ML350G10

سرورهای سری تیغه‌ای اچ‌پی (HPEE Proliant BL Series Servers)

سرورهای تیغه‌ای اچ‌پی از قدرت و کارایی شگفت‌انگیزی برخوردار است و به میزان 90درصد از down time‌ کاسته می‌شود.  از دیگر ویژگی‌های استثنایی این سرورها می‌توان به سادگی کابل‌بندی، ارتقاپذیری و انعطاف‌پذیری بالا، مصرف برق پایین، هزینه خنک‌سازی و صرفه‌جویی در فضای اشغالی اشاره کرد. 

سرورهای BL اچ‌پی (HPEE Prolaint BL Servers) برای کسب‌و‌کارهایی که از حجم‌های سازمانی مانند مجازی‌سازی و محاسبات مبتنی برابر و نرم‌افزار محور مناسب هستند. استفاده از این سرور در سازمان‌های توسعه‌یافته و مراکزداده، مزیت ساده‌ و خودکارسازی استقرار، مدیریت و عملیات را فراهم می‌سازد و در ضمن صرفه‌جویی در فضای فیزیکی و هزینه را با برخورداری از چگالی بالا ارائه می‌دهد.

برای استقرار سرورهای تیغه‌ای به یک سری ملزومات نیاز داریم که مجموعه آ‌ن‌ها در کنار هم سیستم‌های بلید (Blade System) نامیده می‌شوند. Blade Enclosure موارد زیر را در برمی‌گیرد:

·        نگهداری چند سرور تیغه‌ای و تأمین پاور

·        خنک‌سازی (Cooling)

·        شبکه‌بندی

·        انواع InterConect

·        کنسول مدیریت و ذخیره‌ساز

 

سرورهای BL (Blades Line) از رده سرورهای تیغه‌ای محسوب می‌شوند که برای سازمان‌هایی که دارای محدودیت فضا هستند بسیار مناسب است زیرا این سرورها در رک به صورت مجموعه‌ای قرار می‌گیرند و ۸ یا ۱۶ عدد از آنها در محفظه‌های مخصوصی به اسم C7000 و C3000 قرار می‌گیرد و سپس در رک نصب می‌شود. به این‌ترتیب تعداد سرورهای BL قابل نصب در یک رک،  ۲ برابر تعداد سرورهای DL قابل نصب در همان رک است.  

 

 

سرورهای سری رکمونت اچ‌پی ( HPEE Proliant DL Series Servers)

سرورهای DL (Density Line) از رده سرورهای Rackmount محسوب می‌شوند یعنی قابل نصب در رک هستند.  که در سه گروه 100، 300 و 500 تولید و روانه بازار شده‌اند.

سرور رکمونت سروری است که به کمک یک ریل می تواند در رک نصب شود. طراحی خاص این سرورها باعث شده است که قابلیت پشتیبانی از دو یا چهار CPU و نیز تعدادی اسلات رم را داشته باشند در نتیجه از توان پردازش بالا به منظور استفاده در شبکه و نیز مجازی‌سازی مراکز داده  بهره‌مند هستند. با توجه به مدل‌های مختلف سرورهای رکمونت می‌توانند 1 ،۲ و یا 4 یونیت از رک را به خود اختصاص دهند. 

سرورهای DL HPE Proliantدر واقع پرکاربردترین و پرفروش‌ترین سرور رکمونت محسوب می‌گردند. طراحی ماژولار و نیز قابلیت ارتقای بالا، از شاخص‌ترین ویژگی‌های این نوع سرور محسوب می‌شود. در میان سرورهای DL، سری 300 و 500 آن بیش از سایرین مورد استقبال قرار گرفته است. پشتیبانی از حافظه، کارت‌های گرافیکی به‌منظور استفاده در مجازی‌سازی، پردازنده و نیز به‌کارگیری انواع سرویس‌ها در شبکه از خصوصیات سرورهای DL380 و DL360 است ، هم‌چنین در سرورهای DL580 و DL560 نیز شاهد توان پردازش بسیار بالا هستیم که این سرورها را برای دیتاسنترها و نیز رایانش ابری یا کلودها (Cloud) مناسب می‌سازد.

از ویژگی‌های سرورهای DL سری 100 می‌توان به سادگی و کم‌هزینه بودن آن اشاره کرد. بهره‌مندی این سرورها از دو پردازنده آن‌ را برای کسب‌و کارهای کوچک که از معماری یک لایه برخوردارند، مناسب می‌سازد که شامل مدل‌های DL160، DL120، DL165 و DL180 است. از جمله کاربردهای این سری از سرورهای DL می‌توان به Networking, File and Print Shared internet access اشاره کرد.

سرور DL سری 300 با تنوع در مدل و بهره‌مندی از دو پردازنده، برای مراکز داده و محیط‌های کاری بزرگ به منظور Front-End Network Application HPE ، Email Database و ... استفاده می‌شود. مدل‌های DL320، DL360، DL370، DL385 و DL380 از آن به بازار عرضه شده است.

سری 500 سرورهای DL قابلیت توسعه دارند و چهارپردازنده نیز پشتیبانی می‌کنند. به همین دلیل برای اپلیکیشن‌های مهم محاسباتی  و نیز انجام پردازش‌های سنگین کاربرد دارد . مانند سیستم‌های CRM Large Database.ERP و ... . سری 500  سرور DL دارای مدل‌های DL580 و DL585‌است.

سرورهای سری DL (DL Servers) برای سازمان‌هایی با امکانات و نیازمندی‌های زیر مناسب است:

·        دارای رک

·        نیاز مبرم به ارسال ایمیل، شبکه‌بندی، مجازی‌سازی و نیز سیستم ارسال پیام

·        نیاز به تنوع در سرور

·        دیتاسنتر، هدف اصلی سازمان

·        نیاز به محاسبات با کارایی بالا (HPEC: High Performance Computing)

·        نیاز به پردازنده با تعداد هسته بیش‌تر، افزایش ظرفیت ذخیره‌سازی داخلی و حافظه هوشمند

·        نیاز به پاسخگویی امن  با کیفیت بالا

 

پرفروش‌ترین سرور DL اچ‌پی، سرور HPEE Proliant DL380است که با برخورداری از تعداد بالای هسته‌های پردازنده، ظرفیت زیاد رم‌هایی با سرعت بالا، ظرفیت شگفت‌انگیز ذخیره‌سازی و تعداد بالای اسلات‌های PCIe برای انواع حجم‌های کاری ایده‌ال است و می‌تواند کارایی و سرعت بالا را ارائه دهد.

به‌طور کلی سرورهای پرکاربرد سری رکمونت اچ‌پی عبارتند از :

·        DL360G9

·        DL360G10

·        DL380G9

·        DL380G10

·        DL560G10

·        DL580G10

 

بررسی سرورهای رکمونت نسل نه HPE (HPE G9 Rackmount Servers)

افزایش سه برابری ظرفیت محاسبات با بهره‌گیری از PCIe و حافظه‌های DDR4 ، ارائه سرویس‌های فناوری اطلاعات با شتاب بیش‌تر و نیز فراهم آوردن زیرساخت‌ها با سرعت 66 برابر بیش‌تر به دلیل بهره‌مندی از ابزار مدیریتی HPE OneView و در نهایت بهبود بخشیدن به عملکرد در اپلیکیشن‌های تجاری مهم حداکثر تا ۴ برابر، از خصوصیات مهم سرورهای نسل نه محسوب می‌شود.


سرور اچ پی

 

بررسی سرورهای رکمونت نسل ده HPE (HPE G10 Rackmount Servers)

نسل ده سرورهای HPE آخرین نسل سرور ارائه شده توسط کمپانی HPEE است. این سرورها در ایران با گارانتی معتبر HPE عرضه می‌شود بنابراین بسیار مورد توجه شرکت‌های متوسط و بزرگ قرار گرفته است. بهره‌گیری از پردازنده اینتل زئون در نسل ده سرورهای HPE، بهبود عملکرد پردازنده تا 80٪، کارایی بیشتر در هسته‌های پردازشگر، قابلیت پشتیبانی از حافظه هوشمند DDR4 با سرعت MT/s 2666   و نیز گنجایش حافظه 3 ترابایتی، امکان استفاده از هاردهای SAS یا SATA با سرعت 12 گیگابایت بر ثانیه، پشتیبانی از محاسبات وسیع و گسترده، پشتیبانی از تکنولوژی Silicon Fingerprit و در نهایت پشتیبانی از HPEE Persistent Memory را فراهم کرده است. 

 

باتوجه به انواع سرورهای اچ‌پی‌ای (HPE Servers ) با توجه به نیازهای کسب و کاری خود، سرور مناسب را انتخاب کنید. برای دریافت راهنمایی و مشاوره برای انتخاب بهترین سرور اچ‌پی می‌توانید از کارشناسان آموزش‌دیده و مجرب ساپراصنعت کمک بگیرید. در زمان خرید سرورهای HPE به مدت ضمانت، شرایط و نیز محل ارائه آن توجه کنید. شرکت ساپراصنعت با بهره‌مندی از متخصصان و مشاوران در بخش فروش و پشتیبانی، شما را در انتخاب سرور مناسب با ارائه ضمانت معتبر، و در تمامی مراحل پیکر‌بندی و نگهداری آن، یاری می‌رسانند.

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد